Oj vad jag har skattegrubblat i helgen

Ett inovationspolitiskt råd som ska skapa nya jobb, det var nyheten i Stefan Löfvens förstamajtal. Löfven räknade att 147 000 ungdomar är arbetslösa. Från Göteborg, där Löfven valtalade, nådde hans kö av arbetslösa ungdomar till Varberg. Okej, men jag och moderatkompisarna i Skatteutskottet besökte faktiskt Varberg i veckan och ungdomsarbetslösheten var nog inte Varbergs största problem, som jag uppfattade det. Undrar om Löfven egentligen vet vad han talar om?

Själv vet jag däremot säkert att jag i morgon bör vara bra påläst när jag och några partikamrater har fått audiens hos en av finansminister Anders Borgs statssekreterare.

Mitt Valborgs- och förstamajfirande har sålunda en hel del handlat om instudering av Finansdepartementets vid det här laget massivt kritiserade förslag om begränsningar av ränteavdrag.

Det är helt klart problematiskt när ett förslag från regeringssidan får så frän kritik från rättssäkerhetssynpunkt. Jag har tidigare skrivit skeptiskt om förslaget här och har hittills inte funnit anledning att ompröva min inställning. Därför ska det bli hyperintressant att vid morgondagens möte få veta mer om hur Finansdepartementet tänker gå vidare i frågan.

 

För vilken gång i ordningen tvingas jag att konstatera att allt ändå inte är politik? I kväll när jag slog mig ner på balkongen mötte min blick årets första ballongflygare vid horisonten. En tjusig slutsalut för en annars rätt arbetsam helg.

Och vad sägs om sms:et som mina häpna ögon nyss skådade: ”Har förstått att jag har bitit dig … tror inte att jag gjort det, för så full va jag inte men arg … vet att jag drog sönder knappar i din skjorta så den vill jag betala …”

Den ursäkten väcker min nyfikenhet, men för egen del fokuserar jag nu mest på att kurera mitt smärtande, på gränsen till obrukbara vänstra vadben efter dagens löprunda runt Riddarfjärden. Tack för att man kan beställa riksdagstaxi!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.