Kostar bara 44 öre att dra in 100 kr i skatt! Snöa in … jag?

Lyssnar på Socialdemokraternas finansministerkandidat Magdalena Andersson i Aktuellt, hon presenterar det stora oppositionspartiets, enligt flera bedömare, rätt innehållslösa vårbudgetmotion.

Men vad som i kvällens Aktuellt väcker större förundran är Anders Holmberg. Jag har mött honom otaliga gångar som rundbrillad programledare i P1:s samhällskritiska Studio Ett. Då har han varit radiosluskigt klädd i urtvättad tröja modell om inte vänsterradikal så i vart fall inte höger. Men i kväll minsann läser Holmberg upp Aktuellts nyheter iförd linser, vit skjorta, klanderfri kavaj och grönrandig slips! Färgvalet på haklappen var förmodligen ingen slump.

På grund av tekniska problem förlänger Skatteverket tiden för inlämning av deklarationer med ett dygn. Vilken tur för mig som missade kvällens moderatkampanj utanför Södermalms skattekontor. Nu kan jag i stället hänga där i morgon kväll och fråga folk om de har märkt att de numera får ungefär en månadslön mer kvar i plånboken per år, efter skatt. Och lyssna in vad de i så fall tror att det beror på …

På tal om skatt. I morgon ska jag delta i mitt första möte med Skatteverkets insynsråd. Maken är däremot i stugan och bjuder som synes ovan på vårens ljuvliga blomsterprakt intill husväggen.

Själv laddar jag med att plugga Skatteverkets årsredovisning för 2011. Jo, jag hittar i alla fall två ställen där man nämner rättssäkerheten.

Visste ni förresten att det bara kostar staten 44 öre att ta in 100 kronor i skatt?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.