Varför vårtalar alltid sossar på Sveriges domstolstätaste plats?

Som traditionen bjuder – och i år också vädret tillåter – blir det Valborgsfirande på Riddarholmen. Går allt enligt plan tänds brasan kl. 20.30, ackompanjerat av ABF-körens vårsång (!) följt av spontandans (jo, det står så) till orkester (tack och lov) samt vårtal. Vem som ska hålla talet till våren?

Av anledning som jag faktiskt inte vet firar stadens, för att inte säga rikets domstolstätaste plats (till och med Domarnämnden sammanträder på samma adress) den ljuvliga vårens ankomst med tal av en socialdemokrat. Genom åren har jag själv hört åtskilliga – från Lars Ulvenstam till Helle Klein. Om S-etiketten passar författaren Björn Ranelid överlåter jag åt andra att bedöma men häromdagen läste jag i lokaltidningen att ingen mindre än han har anlitats för det stolta uppdraget.

Fast klarar Ranelid det efter den här smällen? Måtte hans hustru surra fast honom!

Det var så sant, jag har även uppsnappat att Anna-Greta Lejon ska vårtala på holmen i kväll. Om det blir på ranelidska låter jag vara osagt. Och akta er, kommer  jag i stämning tränger jag mig upp på scenen, greppar micken och stämmer upp i Sköna maj välkommen …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.