Sommaravslut med uppvaktning hos Advokatsamfundet

Till ackompanjemang av ösregn, hejarop och glädjevrål utanför balkongräcket sorterar jag länkar  i mejlboxen och sommarens fotofrossa lagrad i telefonen. Det är som att köra sommaren baklänges i racerfart!

En pangbild alla kategorier ser ni här. Söt och fin ställer RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund glatt upp när jag ber henne om ett foto på Stockholm Prides sista dag. Det är svårt att tro när man ser bilden, men bara några minuter senare snyftar hela publiken stilla efter att Jonas Gardell på stora scenen har högläst ur sina nya bok och utlyst en tyst minut till minnet av alla offer som aidssjukdomen har skördat.

Min egen medverkan i årets pridevecka var inte fullt lika känslosam men i bästa fall meningsfull för fler än mig, har kommenterat vad jag gjorde här och här.

Nöjd är jag också med min insats i sommarens kanske allvarligaste debatt – den om mäns våld mot kvinnor. Jag vidhåller att staten bör ta större ansvar för att hotade kvinnor får ett skydd värd namnet. Mig förvånar det mycket att den uppfattningen inte delas av Kvinnojourernas riksorganisation.

En personlig favorit under hela sommarn har varit DN:s serie ”Läsardasset”. Tidningen har publicerat läsekretsens egenhändigt dokumenterade dassupplevelser med eller utan flersits, guldgardiner eller fönsterluckor.

Efter noga överväganden och funderingar kring integritetsaspekten har jag bestämt mig för att inte vara sämre. Så håll till godo DN och alla andra – här är familjens hemlighus i skogen. Bygget är så medfaret att det numera kräver visst sidostöd, men vad som inte har tänkts där genom åren är inte värt att tänka.

På tal om tankar, eller brist på dylika? I dag var det dags för Socialdemokraternas Stefan Löfven att greppa talarstolen i Vasaparken här i Stockholm och hålla sitt första sommartal som partiledare. Allt fler väljare verkar ha tröttnat på den löfvenska tystnadens strategi och förväntar sig att S-ledaren denna gång har något att komma med.

På annat sätt är det svårt att tolka Socialdemokraternas tapp med 4,5 procentenheter i dagens Sifo. Rubriksättningen i SvD (obs på nyhetsplats!) är talande: ”Frågorna som Löfven måste besvara”. (Det vore en överdrift att påstå att jag fick min nyfikenhet tillfredsställd).

Nähä, nu är det hög tid att snygga till sig. Det nalkas mottagning hos Advokatsamfundet med anledning av generalsekreterare Anne Rambergs 60-årsdag. Vi har långtifrån samma uppfattning i alla rättsliga frågor, men Anne är min kollega i Domarnämnden och vi har känt varandra länge.

Jag lär ingalunda bli ensam gratulant, enligt branschens skvallerblaska har 125-150 personer tackat ja till inbjudan. Undrar just om advokaten Claes Borgström och justitierådet Göran Lambertz kommer? Om inte kan man gissa att det ändå blir en hel del tissel och tassel om deras inblandning i Quickhärvan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.