Intensivt roliga pridedagar följs av lugnet i skogen

Jag var inte ensam om att imponeras av Tasso Stafilidis (mer info om Tasso här) egenhändigt tillverkade paljettmundering. Så fin den är, eller vad man nu ska säga …?!

På bilden befinner vi oss i Prideparkens ”backstageområde” i Tantolunden på Södermalm, och ser ut att analysera lördagens parad. Närmare sanningen är kanske att vi mest har skoj medan vi fyller på de sinande vätskedepåerna. (Mitt bidrag till prideveckan, utöver lördagens stolta tågande i förening med 50 000 andra, har jag utvecklat här.)

Efter intensivt roliga pridedagar i huvudstaden är jag sedan ett dygn återbördad till lugnet i skogen. Nu väntar kontemplation – den har redan infunnit sig – vinbärsplockning, svampletande, skördande av de nu jättestora squashfrukterna samt uppladdning inför nästa veckas språkstudier i Canterbury.

Jo, det är ni skattebetalare som står för fiolerna. Rätt så, för nog är det ett riksintresse att nationen slipper skämmas för sina valda representanter när situationen kräver att de uttrycker sig på det ledande världsspråket? Jag kan försäkra att det inte blir fråga om att ligga på playan (i Canterbury?) och surpla paraplydrinkar utan det är stenhård engelskapluggning som gäller!

Ett och annat pubbesök i glada studiekamraters lag kanske också hinns med, men notan för pinten står jag i så fall själv för.

Jag har mycket medvetet valt att inte hysa in mig hos en engelsk värdfamilj, utan föredrar att bo i splendid isolation på hotell. Någon liten gnutta privatliv måste man ändå få ha också under en språkresa i folkets tjänst. Men obs! – hotellkostnaden står jag för. Om någon skulle undra.

Oj då, i bloggande stund står en älgko på hygget och glor på mig!

Ps
Missa inte Mattias Svenssons och min slutreplik i DN med anledning av förbudsvännernas påhopp tidigare i veckan. Lite sinne för proportioner måste man kräva även av folkhälsofundamentalister!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.