Ändå förs detta skvaller vidare … Mellin, ta ditt ansvar i årets Almedalen!

Så där ja, åter från stugan till storstaden har jag packat klart inför morgondagens arla överfart till 2012 års upplaga av Almedalsveckan. Är inte helt tillfreds eftersom jag inte har förberett mig så mycket som jag borde ha gjort inför veckans åtaganden och arrangemang. Men jag brukar hitta håltimmar att plugga in vad som återstår och litar på att jag gör det nu också. Men Widar, du gör nog klokt i att inte räkna med någon sommarkrönika från mig förrän i slutet av veckan! Ok?

Överraskade mig själv i kväll med att avverka ett snabbt 30-minuterspass på löpbandet, helt befriad från vårens envisa smärta i vänster vadmuskel! Men vad förslår den prestationen jämfört med bragden av min miljöpartistiska bekantskap. I dag klockan 13.17, precis när tåget från Arvika rullade in på Stockholms central, hälsade min kompis lapptanten (hon kallar sig själv så!) via sms: ”Det gick. Sprungit 10 mil på 15 tim 40 min. I världens sämsta väder.”

Sådant imponerar på mig! Mindre imponerad, eller snarare bedrövad, blir jag av Lena Mellin. På en helsida i Aftonbladet med rubriken ”Sverige har blivit nya strulputten i EU-klassen”, underkänner Mellin statsministerns – och riksdagens – nyktra skepsis till vad EU i allvarliga kristider hittar på. Vad Mellin vill säga med det? Att regeringen gör ett bra jobb? Skulle inte tro det.

Lite längre fram i tidningen gör Sveriges mångfaldigt premierade inrikespolitiska kommentator en stor sak av att det skvallras om varför paret Reinfeldt har separerat. Mellin är mycket noga med att understryka att de namn och ansikten på kvinnor och män som tidningen trots allt hänger ut som påstådda partners till Filippa och Fredrik Reinfeldt (varav vissa har familjer inklusive små barn) bara baserar sig på löst skvaller, alltså inget som läsarna behöver ta på allvar!

Ända förs detta lösa skvaller vidare!

Mellin, ta ditt publicistiska ansvar, låt i alla fall politikernas barn slippa dina avslöjanden i årets Almedalen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.