… och kaninkillen blev så klart imponerad

Där går en politiker hojtar generalen för svensexan och pekar på mig. Jag ler och blir så glad över att äntligen förknippas med mitt uppdrag!

Hopp, hopp, hopp, den blivande brudgummen iförd kanindräkt och rosa grodfötter skuttar snabbt fram. Påhejad av sina förfriskade kompisar undrar han om jag har några goda äktenskapliga råd att ge honom? (Jo, det borde man ju ha, i går var det 19 år sedan jag mötte min man!)

Kaninkillen kunde så klart inte veta att jag förra lördagen vigde min systerdotter och hennes Hans och alltså inte behövde leta särskilt länga alls i minnet efter bröllopsord. Så innan kaninkillen har hunnit avsluta meningen tittar jag honom stint i ögonen, harklar mig och förkunnar utanför den stinkande urinoaren vid Klara kyrka:

Fly det onda och gör det goda – vänd er bort från det onda, tänk inte på det och gör det goda! Har ni handlat orätt? Gottgör det!

Om den blivande brudgummen var imponerad av politiker när han skuttade i väg …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.