Så hamnade Kolmården på nyhetskartan tillsammans med Aten

”I bästa fall har vi på måndag ett mycket allvarligt läge som kommer att pågå i månader”. Jag har fullt upp med att analysera finansminister Anders Borgs analys om utgången av valet i Grekland när jag konfronteras med nyheten om dödsolyckan på Kolmården. Vad f-n gjorde bruden ensam där inne bland odjuren, tänker jag.

För att analysera ångestläget bland djurparksbesökare och andra har Sveriges Television i allmänhetens tjänst i morgon klockan 06.40 bjudit in Dalademokratens vargdiktande Göran Greider och Aftonbladets Ingvar Persson. Jag söker men hittar ingen länk om Perssons vargintresse men eftersom Greider hyllar de fritt strövande gråbenen kan man räkna med att Persson är mindre entusiastisk. Så funkar mediedramaturgin.

Men SVT får ursäkta, jag tänker inte ställa väckarklockan för att bevittna den seansen. Skansen-Jonas analys i Studio Ett duger bra för mig som inte rankar vargen som gosedjur. Allra minst i fångenskap.

Som sagt, på Skansen har man bättre koll på vargarna. Dags för ett studiebesök?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.