Sommaren kan börja!

Barnslig, förmodligen, men jag kunde inte motstå att låta partibroder Johnny Munkhammar föreviga mig som konstapel Kling, eller om det nu är Klang. Lika festligt vilket som! I går var det alltså sommarfest med riksdagsgruppen på Junibacken, Djurgården.

Kvällen var gemytlig på det där sättet som det blir när människor samlas som kanske inte håller med varandra om allt men som känner stark gemenskap och respekt för varandra. Efter snart två års insocialisering i den moderata riksdagsgruppen är också jag där!

Om kvällen bjöd på skandaler? Nej, inte vad jag såg. Eller tänker berätta för er i alla fall. Själv lever jag fortfarande högt på att statsministern och jag utbytte tankar i säkert 8-10 minuter. Om det inte hade varit för att Fredrik och jag blev avbrutna hade vi säkert samtalat än … jo, det förstås, statsministern skulle visst åka till Copacabana. Eller hur det nu var?

Själv har jag ägnat större delen av dagen åt att följa riksdagsdebatten om regeringens vårbudget. Först ut i talarstolen var ledamöterna i Finansutskottet, följt av finansminister Anders Borg som – jo, faktiskt – sopade mattan med sossarna, vänstern och miljöpartiet!

Sedan var det vår tur i Skatteutskottet. Den moderata talan fördes med den äran av utskottsordförande Henrik von Sydow, klicka på länken, glid en bit ner och ta del av replikskiftet med utskottets vice ordförande Leif Jakobsson!

Påpassligt har Henrik en genomgång av oppositionens skattechocker även här. Den listan är värd att begrunda.

Allt eftersom timmarna gick i kammaren flög tankarna hit och dit, det är bara att erkänna. Och när Vänsterpartiets Jacob Johnson ondgjorde sig över alliansregeringens ökade löneskillnader mellan kvinnor och män, suckade jag djupt.

För om man är seriöst intresserad av löneutvecklingen mellan kvinnor och män, som jag har uppfattat att Vänsterpartiet trots allt är, hur kan man då som Johnson missa Medlingsinstitutets rapport som offentliggjordes bara ett par timmar innan det var dags för Johnson att ta till orda? Kan det var så olustigt att den svenska vänstern medvetet gör sig blind – och döv – för kvinnors positiva löneutveckling därför att Medlingsinstitutets rapport visar att löneskillnaderna mellan könen har minskat under alliansregeringens ledning? För att tala klarspråk: Heter Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt så tycker Vänsterpartiet att det är bättre att kvinnors löner minskar. Vad säger det om den feministiska vänstern!?

Men stort och varmt hjärtligt innerligt tack till talmannen som i eftermiddag höll ett fint sommartal till demokratin, riksdagens duktiga tjänstemän och till oss 349 ledamöter. Jobbigt, men jag grinar numer alltid vid sådana högtidliga tillfällen. Snufs och snyt!

Och i morgon 06.20 sitter jag på tåget mot Sunne för vidare färd in i Sagans och Diktens land. Sommaren kan börja!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.