Kärleken är störst, och det är alliansen som liberaliserar den unkna lagen

Fotbollstokarna i tv-rutan överträffar sig själva i nationalsångssjungande, matchanalyser och gud vet allt. Och Sverige förlorar. Maken är på ”gubbträff med boktokar” …  och jag bryr mig inte jättemycket om vare sig det ena eller det andra.

Själv har jag shoppat loss med min dra-maten! Som en utsvulten kobra högg den mig i hälarna hela vägen nedför backen till Konsum och sedan vidare utför trappan till nya Systembolaget i underjorden vid Hornstull. Tack för hissen upp till gatuplanet!

Medelåldern må ha infunnit sig men livsgnistan efter helgens bröllopsfirande sprakar som sjutton!

Sällan har jag varit med om något mer energigivande än att få axla vigselkåpan och ställa den rituella frågan – tager du NN denne NN, till din make att älska honom i nöd i lust?

Och tager du NN, denna NN till din maka att älska henne i nöd och lust?

Följt av de magiska orden: Jag förklarar er härmed som äktar makar! Tjoho!

Jag var fortsatt laddad när jag vid lunchtid äntrade talarstolen i kammaren. S, V och MP kan inte förlika sig med tanken att alliansregeringen har tagit täten i racet om att skrota den unkna lagstiftningen för HBT-personer. Visst kan jag förstå att Socialutskottets betänkande som vi debatterade var en plågsam övning för sossarna. I nära nog ett halvt sekel har Sverige med få undantag styrts av socialdemokratiska regeringen och haft röda riksdagsmajoriteter, men Socialdemokraterna har inte tagit något initiativ alls för att avskaffa kravet på sterilisering i den nu 40 år gamla könstillhörighetslagen. Det förklarar varför tonläget i oppositionslägret var så uppskruvat i riksdagsdebatten. Om detta hade jag gott om tid att tänka medan jag satt där i kammaren och väntade på mina minuter om inte i solen så i talarstolen.

Jag hade så klart räknat med att här kunna länka till måndagens kammardebatt i Sveriges riksdag men tji fick jag. Efter att vid denna sena timma ha stört riksdagens servicepersonal med frågor (läs klagomål) om just detta, har jag uppmanats att klockan 08.00 ringa IT-avdelningen som då ska hjälpa mig att länka till måndagens debatt om alliansregeringens förslag som radikalt kommer att underlätta livet för HBT-personer som vill ändra könstillhörighet.

Tråkigt men inte mycket att göra åt. För riksdagsförvaltningen och oppositionen har en hemlig sammansvärjning som går ut på att förhindra uppmärksamhet kring mitt agerande som riksdagsledamot. Så skulle jag tänka om jag vore konspiratoriskt lagd, vilket jag naturligtvis inte är!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.