Nya Moderaterna i Oskarshamn bor granne med Anticimex

Efter kvällens psykiskt påfrestande (hyr)bilsköande in till södra Stockholm är jag inte i stämning att blogga om helgens höjdpunkt som vigselförrättare i underbart vackra Dragskär, Misterhults församling, Oskarshamn. Men jag återkommer med bilder och intryck när kroppsvätskorna åter är i balans.

Notisen i helgens Dagens Industri som jag läser till kvällsmackan återställer inte precis den balansen:

”En person som dömdes för rån av ett Swedbankskontor 2008 försökte tre år senare bli kund i och teckna bankens Studentpaket. Men banken nekade, den tidigare bankrånaren fick sitt konto stängt och kortet spärrat. Nu slår Datainspektionen i ett beslut fast att anteckningen om bankrånet stred mot Personuppgiftslagen.”

Ja, Datainspektionen förnekar sig inte i sitt ensidiga hänsynstagande till integritetsskyddet. Jag är en varm, för att inte säga glödhet integritetsvän men myndigheten tycks inte förmå uppfatta vad som ligger som motvikt i den andra vågskålen. I detta fall sunt förnuft och allmänhetens förtroende för regelsystemet.

Mer kontakt med verkligheten har Nya Moderaterna på Hantverksgatan 1 i Oskarshamn. Som närmsta grannar har man jordnära verksamheter som Anticimex och Saaab Sucurity Solutions!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.