Löfven vill likt Juholt och SD återförstatliga järnvägsunderhållet?

Premiärmöte i förmiddags med Skatteverkets insynsråd. Ja, premiär för min del, alltså. Och jag vet faktiskt inte hur öppen man som allmänhetens ledamot av insynsrådet får vara med informationen som man får insyn i, så jag ligger lågt. Men Skatteverkets till Finansdepartementet inlämnade budgetunderlag för 2013-2015 är offentlig handling och i den kan man bland annat läsa att Skatteverket äskar ytterligare 30 miljoner kronor 2013 för ”internationell skattekontroll”.

Vid lunchen fick jag tillfälle att fråga vad som dolde sig bakom den kryptiska formuleringen. Förstod jag saken rätt handlar det om att Sverige under alliansregeringens ledning har ingått imponerande många avtal med skatteparadis för att få ta del av bankinformation om skattesmitare (själv har jag uppmärksammat saken här). Och när den åtråvärda informationen nu formligen väller in till Skatteverket på grund av alla ingångna avtal som riksdagen har beslutat om, då har Skatteverket inte kapacitet att analysera informationen!

Man kan tappa sugen för mindre, men som ledamot av Skatteutskottet och varm värnare av skattebetalarnas pengar ser jag nu fram emot ett snart möte med Finansdepartementet och Anders Borg!

Sedan tycker jag att det är rent bedrövligt att Sossarna, Vänstern och Miljöpartiet i eftermiddagens votering i kammaren gjorde gemensam sak med Sverigedemokraterna och röstade igenom ett återförstatligande av järnvägsunderhållet. Vem vinner på det?

Okej att nostalgikern Håkan Juholt ville återsocialisera det mesta som Göran Persson hann avreglera, men jublar näringslivsrealisten Stefan Löfven lika mycket? Rimligtvis inte, vilket väcker berättigade frågor om hur det är ställt med Löfvens ledarskap i partiet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.