Rekord: En mil på 57 minuter och 59 sekunder!

Nu springer eliten, gör plats för de snabbaste tjejerna längst fram till vänster, ropade speakern i högtalaren. Det var bara sekunder kvar innan förmiddagens start gick för årets upplaga av Premiärmilen. Påannonseringen fick mig att fasa. Snabbt som ögat krånglade jag mig bakåt i startfältet så långt jag bara hann innan skottet brann av. Sedan bar det av i racerfart.

Nog för att jag har svettats duktigt på löpbandet sedan i början av februari, men till elitklass har jag en bit kvar, om någon undrar. Rösten i högtalaranläggningen vid målgång var väl inte heller jätteimponerad när jag strax före klockan 12.30 passerade mållinjen på tiden 57:59.

Men för mig var det en stor stund! De första 5 km gick på 28:27 och sista halvmilen på 29:32, ett skapligt disponerat lopp alltså. På bilden har jag 500 meter kvar till mål och så mycket fart i benen att jag slår fjolårets resultat med över fyra minuter! Trots kraftig motvind, typ styv kuling. Nåja, enstaka gånger på banan var det kanske lite medvind också…

Och nu återstår sedvanligt söndagsfix i form av inläsning, skissande på anföranden och allt möjligt inför kommande veckas arrangemang. Konkret för mig betyder det att jag i morgon reser till Karlskrona. Förutom måndagskvällens medverkan i Karlskronamoderaternas kretsårsmöte står besök hos Musikugglans friskola och Kockums på programmet. Förutsättningarna finns helt klart att det kan bli många intressanta möten med verkligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.