Dundersuccé i kammaren, om jag får säga det själv …

Klockan 07.07 i morgon bitti sitter jag på tåget mot Örebro där Moderaterna håller Sverigemöte. Himla retfullt, jag har slarvat bort programmet, men temat för stormötet är om jag minns rätt: Tillsammans tar vi nya tag!

Nya tag kommer vi säkert att ta (och knappast gamla sådana), men vad det närmare betyder återkommer jag till …

Efter Skatteutskottets sammanträde i förmiddags och en minst sagt stressig artikelskrivande vecka (härhär och i Barometern i morgon) sjunker jag i kväll lyckligt ner i soffdjupet. Kvällens insats i kammaren gick som på räls! Någon minns kanske hur olycklig jag var första gången det begav sig och jag misslyckades ganska kapitalt i riksdagens talarstol.

I kvällens debatt med anledning av SkU17, ett betänkande från allmänna motionsperioden i höstas om skatteförfarandet och folkbokföringsfrågor gick det så mycket bättre. Jag fick faktiskt till och med applåder (i och för sig bara av allianskompisarna, inget annat var att vänta). Själv har jag nu sett debatten här ett antal gånger! Varför inte göra mig sällskap om du har en halvtimme över!

På bilden ovan ser ni Centerpartiets Karin Nilsson och Socialdemokraternas Anders Karlsson, båda var förresten med på utskottets studieresa till Kanada i förra veckan. Efter den resan känns det som vi känner varandra, okej att Karlsson var sedvanligt grinig i kvällens kammardebatt. Det får man ta.

Och jag lovar att höra av mig med skvaller i lagom doser från det moderata stormötet i Örebro!

Vi hörs!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.