Köldslaget lyxliv med SkU i Kanada

Har förstått att det har varit ståhej hemmavid med anledning av att riksdagens ledamöter gör långresor för skattebetalarnas pengar. Jag är själv en av de (skatt)skyldiga och skriver om mitt eget tilltag här.

Någonstans därborta, bland tornen och tinnarna, ligger Farimont Hotel som i år firar 100 år. Vi, det vill säga jag och dryga handfullen ledamöter i Skatteutskottet, checkade in på det anrika hotellet i lördags kväll. Vid lunchtid i söndags (bilden) bet kölden bra i kinden här i Ottawa. Tack och lov, i morgon lovas flera plusgrader!

Men iskylan som mötte oss på vår studieresa (vi åker vidare till Toronto i morgon kväll) har varit ämnet på allas läppar som vi har besökt så här långt. Då talar vi Svenska Ambassaden, Ericsson Canada, Parlamentet inklusive finansutskottet, Canadian Labour Congress (läs LO), The Conference Board of Canada (påminde en hel del om SNS) och så Kanadensiska Handelskammaren som var sista punkten för i dag.

Ja, om man inte räknar in kvällens middag hos den svenska ambassadören, och det ska man förstås göra. För trots att tiden är knapp och jag ännu inte har hunnit svida om så pockar den tillställningen på sina förberedelser i form av inläsning om övriga middagsgäster. Nej, LO-pampen ringde återbud under eftermiddagen, däremot, och av särskilt intresse för mig, är den mångfaldigt prisbelönade journalisten Jeffrey Simpson.

Här bjuds förresten ett smakprov på Simpsons giftiga penna i ett ämne som helt dominerade måndagens frågestund i parlamentet som vi studiebesökande riksdagsledamöter avnjöt med skräckblandad förtjusning på åskådarplats. (Jag sträckte mig bara en halv meter utanför räcket för att närmare kunna följa munhuggeriet som pågick på golvet nedanför, och vips hade jag en tung hand på axeln som drog mig tillbaka!)

Mer om detta och fler smaskiga detaljer utlovas, så fort jag får möjlighet att slita mig från Skatteutskottets lyxliv i Kanada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.