Starka skäl att inte hoppa på barnkonventionståget

Min partibroder Anti Avsan redogör här mycket pedagogiskt varför det är fel att införliva barnkonventionen i svensk lagstiftning. Detta apropå funderingen nu också i mitt och Antis parti om att Sverige kanske ändå borde göra det.

I stället menar jag – och Anti, som jag uppfattar det – att moderaterna, ja hela regering faktiskt (som jag oblygt föreslog häromdagen) borde skippa symbolpolitiken och i stället se till att de arma krakar som på grund av regeringens och myndigheternas influensahysteri drabbades av narkolepsi, får ekonomisk kompensation inte bara för sitt lidande utan också för uteblivna framtida inkomster. För dessa barn vore det en konkret solidaritetshandling från samhället som kan betyda allt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.