Onsdagens höjdpunkt var ändå Gertten … näst efter Stenson

Onsdag och klockan är 10.00. Finansminister Anders Borg slår sig ner i Skatteutskottets sessionssal. Där informeras vi allianskompisar i utskottet om senaste nytt från andra sidan Strömmen. Jo, vi ställer frågor också. Borg gillade inte min jättemycket. Efter 45 minuter är mötet över, och nix, från mig får ni som vanligt inte höra ett smack om vad som avhandlades.

Åter på tjänsterummet tar jag itu med väntande samtal från bland annat Expressen. Debattredaktören och jag kommer överens om att en artikel kan funka men inte förrän i mitten av mars. Om vad? Det lär ni märka!

Klockan är 11.55 och blodsockret sjunker. I klartext, jag (som är diabetiker) behöver snabbt som sjutton få i mig den där lunchmackan som har utlovats av min partibroder Mats Johansson inför visningen av Big Boys Gone Bananas! Jag är inte ensam, riksdagskompisar från höger till vänster, centrala delar av Filmelitsverige, kulturministern och andra kulturella höjdare, alla mumsar vi på gratismackorna som denna gång betalas av Johanssons initiativ Fri Värld.

Mellan tuggorna hälsar jag på huvudpersonen – filmregissör Fredrik Gertten (bilden). Visst, Gertten är vänster, men det spelar ingen roll i det här sammanhanget. Hans film är skickligt gjord och har ett engagerande budskap vars fokus inte är partipolitiskt. Jag blir tagen av filmen. Ändå är det förstås fel att skylla på det kapitalistiska systemet. Ett värre förtryck av det fria ordet än i de totalitära vänsterregimerna på 1900-talet har i alla fall jag inte skådat.

Efter den omskakande filmupplevelsen surfar jag i racerfart runt på riksdagsrummet för att hämta underlaget inför eftermiddagens möte mellan den moderata Skattekommittén och Ekobrottsmyndigheten.

Det är en sammankomst som jag själv har tagit initiativ till, och det blev ett bra möte med mycket värdefull information.

Men dagen slutar inte där. Klockan 18.00 inleddes årsmötet med Södermalms livaktiga moderatföreningar.

Huvudtalare var ingen mindre än förbundsstyrelsens ordförande Henry Stenson (snubben i vit skjorta på bilden). Stenson pratar klokt om vilka förväntningar vi Sockholmsmoderater har att leva upp till om vi ska lyckas med att bli ett attraktivt alternativ för stadens väljare 2014. Vi – jag – kommer att ha många anledningar att återkomma till den saken …

När jag i kväll lämnade Moderathögkvarteret i Gamla Stan och slog upp den tunga porten och äntligen kunde andas den friska vårluften på Schönfeldts gränd, vilka stod då där och rökte?

Jo, Studentförbundare som sammanträdde i huset och iförda slips, mörk kostym och ölflaska tog sig en nypa luft. I kör tillönskade de mig framgång i kampen om att avskaffa nämndemannasystemet. De skulle bara ha vetat att en anledning till att jag lämnade partiövningen våningen ovanpå var just att M-nämndemännen i lokalen började bli lite väl påstridiga …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.