I kväll Avesta, i morgon stress och på lördag Kanada

Tåget rusar fram i minst 500 km/h känns det som, och Stockholm närmar sig i rasande fart, allt medan åksjukan tränger sig på … måste släcka ner. Uppsala nästa ropar konduktören (eller vems rösten är i SJ:s högtalaranläggning).

Jag är på väg hem från Avesta där jag i kväll har årsmötestalat för bygdens moderatförening på inbjudan av partibroder Ulf Berg. Har verkligen fått smak på den här formen av partigemenskap i oflaschiga lokaler, med engagerade människor som ger av sin lediga kvällstid för att de tror på idén om ett bättre liv som resultat av mer borgerlig politik och då måste ju bara alliansregeringen väljas om även 2014! Det var bland annat på det spåret jag funderade högt i kväll. Okej, lite skvallrade jag kanske också om mina erfarenheter och intryck så här långt av att ingå i den moderata riksdagsgruppen. Men observera, ordet partipiska kom inte över mina läppar, bara så att censur- och disciplinavdelningen vet!

På lördag morgon åker förresten Ulf Berg, undertecknad och en dryg handfull av Skatteutskottets övriga ledamöter till Kanada på studieresa. Späckat program är bara förnamnet!

Berg avslöjade i kväll att han varken hade packat resväskan eller växlat pengar. Han har fullt upp med skogsarbete, vindfällor och sånt. Själv har jag växlat till mig en bunt Kanadadollar men innan planet lyfter på lördag ska en hel del annat fixas. Till exempel ska jag leverera en krönika till Sundsvalls Tidning (läs förresten mitt opus i dagens Barometern om sossarnas bristande respekt för riksdagen) och författa en promemoria med valvinnande koncept på temat Tid till ordföranden för arbetsgruppen som jag ingår i och som utgör en av fyra ”tankesmedjor” inom ramen för den moderata Stockholmskommissionens arbete.

Sedan ska man hinna klippa sig och blondera hårslingorna, svettas några extra kilometer på löpbandet (eftersom det inte lär bli så mycket springa av i luftrummet över Atlanten) och läsa in en snabbkurs i utrikiska med skatterättslig inriktning.

Nej, jag andas lugnt och fint. Det är i alla fall vad jag försöker intala mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.