Rättssäkerheten viktigare än stukad Juholt i realtid

Här min fina publik från i går! Det var Muf Södermalm som hade bjudit in till Blå hörnet där jag på allmän begäran talade om min vid det här laget ganska kända syn på nämndemannasystemet och varför tv-sända rättegångar är värt att pröva även i Sverige, åtminstone på försök.

Men det var i går kväll, i dag förbereder jag mig just inför ett möte med skattekunnigt folk med anledning av regeringens förslag till skatteförfarandelag.

På tal om skatter så ringde just Resumé bara för att höra vad jag (som sprillans ny ledamot av Skatteutskottet) tycker om allianskamraten Carl B Hamiltons krav på att avskaffa reklamskatten

Gulp! Kände mig inte helt redo att svara på den frågan … ännu.

Annars kommer dagen att gå åt till diverse möten, bland annat med den moderata riksdagsgruppen. Festligt förresten hur Ekot i morse fick det att låta som en första klassens sensation att Socialdemokraterna i eftermiddag ska samla sin riksdagsgrupp med anledning av den inledda förundersökningen mot Håkan Juholt. Men som alla journalister, nyhetsredaktioner och politiska kommentatorer som har följt riksdagsarbetet rimligen vet har partigrupperna sedan stenåldern haft sina interna sammanträden på tisdagseftermiddagar. Så mycket för den sensationen, Ekot!

Och i morgon kl 09.00 är det så dags för Riksmötets första partiledardebatt. Själv är jag inbokad att förläsa för blivande jurister om den framtida domarrekryteringen och – gissa?! – nämndemannasystemet!  Det hela äger rum kl 10.00-11.00 på Stockholms universitet i samband med årets upplaga av Juristdagarna

Fel prioritering, tänker någon. Fast det vete tusan. Rättssäkerheten i våra domstolar är väl ändå viktigare än att i realtid studera en stukad Håkan Juholt i talarstolen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.