Gissa om vi ska snacka barnlöshet på M-stämman

Hela söndagen har snart gått åt till att skriva en debattartikel för publicering i Barometern inför den moderata partistämman nu på torsdag. Jag är djupt tacksam för detta generösa erbjudande då jag har känt ett allt mer påträngande behov att inför läsekretsen i barndomsstaden revidera min prognos i samband med att Håkan Juholt valdes till S-ordförande. Då varnade jag kalmarborna för att oskarshamnssonen kunde bli farligt bra, något som Juholt förvisso också har blivit men inte främst för Socialdemokraterna, som jag spådde.

Dagens gladaste läsning – om jag får bestämma – är mina riksdagskollegers utmärkta artikel om Moderaternas behov av ny barnpolitik. Då talar vi inte barnomsorg, pedagogiska leksaker eller tuggsäkra nappar utan om något mer provocerande: Nämligen om möjligheterna som redan finns för ofrivilligt barnlösa par och ensamstående kvinnor att få barn, men där lagstiftningen sätter käppar i hjulet eller lyser med sin frånvaro.

Vilken tur då för mitt parti att vi redan på stämman i veckan har chans att flytta fram positionerna genom att rösta ja till stämmomotionerna om att utreda juridiken och övriga knepigheter kring surrogatmoderskap, med mera. Helt enkelt kratta manegen inför debatten som väntar i kammaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.