I dag solbrillegrubbel och söndagsintervju

Det blev inte av i somras heller att jag köpte några solglasögon. Men än är säsongen inte över, tänker jag efter allt kisande i solen denna helg. Så läser jag globetrotten och resejournalisten (och vännen) Bobo Karlssons ”urbana observation” i SvD.

Alla bär solglasögon, konstaterar Karlsson vid ett cafébord i Paris och erinrar sig Marocko där han mött kvinnors blickar genom slöjglipan i deras ansikten. Tankeväckande. På samma gång som solglasögon är högsta mode riskerar kvinnor som bär slöja på offentlig plats att sedan i våras dömas till 1 500 kronor i böter. När förbudet infördes avfärdade jag det som ren och skär populism, även om jag ingalunda är blind för att slöjan också kan ses som symbol för kvinnoförtryck. Jag har inte ändrat uppfattning utan inväntar med spänning Europadomstolens prövning. För den lär komma. Ja, det var en utvikning men alls ingen avvikelse från ämnet (ursäkta, men i ena örat har jag samtidigt På Minuten).

Om poängen är klockren låter jag vara osagt, men beslutet att köpa solbrillor skjuter jag på ännu ett år. I stället önskas en fortsatt skön söndag, missa förresten inte söndagsintervjun i Nyheter24! Med mig alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.