Allvaret hanterar vi i morgon

En härlig dag! Först två timmar hos frissan, eller rättare, hos frissören. Med vass kniv karvade han fram frisyrformen som har fått förfalla sedan i somras, och blonderade i timmar. Så nu ligger varje blekt hårtest åter på plats. Ordning och reda även på frisyrfronten!

Sedan strosa i indiansommarsolen på Hornsgatan för att hos favoritblomsterleverantören förlora mig i en helt politikbefriad diskussion om man ska ha vit eller lila ljung i balkonglådan?

Jag fastnade för lila, även i år. Nej, ljungen har jag inte lagt ut. Ni får hålla till godo med den knoppande pelargonen. Jovisst, även jag ser likheten med avlyssningsutrustning …

Att döma av färgprakten i lövverket nedanför balkongen är hösten i antågande. Ytterligare ett tecken på det är att i kväll ska jag på fest, ja, alltså en privat fest. I en människas hem, i kontrast till sommarens alla vinsippande krogsittningar på gator och torg.

I kväll är det alltså en väninnan från högstadieåren i Kalmar som vill fira att hon har bytt bostad. När jag för en stund sedan drog fram strykbrädan för att bättra på pressvecken på aftonens utstyrsel fick jag plötsligt för mig att lyssna på något stämningshöjande ur skivsamlingen. Och fram drog jag plattan Musik för ett bättre företagsklimat.

Kan bli en trevlig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.