Försäkringslösa barn är inte Veronica Palms huvudvärk

I morgon när omvärlden vaknar – nådens år 2011 fredagen den 30 september -är jag inte längre ledamot av Civilutskottet. Jag har inte blivit politisk vilde, även om någon kanske hade önskat det, utan som talmannen tidigare i dag anmälde i kammaren har jag avsagt mig uppdraget som ledamot av Civilutskottet för att i stället inträda som ledamot i Skatteutskottet.

Själva manövern underlättades så klart av att min partikompis Jessika Vilhelmsson (snyggt pärlhalsband, förresten) var beredd att avsäga sig sitt uppdrag i SkU för att bli ledamot av CU. Rakt byte, alltså.

Men jag är en plikttrogen typ så i dag infann jag mig punktligt i plenisalen eftersom justitieminister Beatrice Ask skulle debattera med Civilutskottets ordförande Veronica Palm i en CU-fråga som fram tills i midnatt faller på mitt bord.

Saken gäller alla barns möjlighet att få en försäkring med goda villkor. Upprinnelsen till Veronica Palms interpellation var skriverier i sommar/höst om att föräldrar till svårt feta eller adhd-drabbade barn av vissa försäkringsbolag har nekats att försäkra sina barn.

Även som barnbefriad inser jag att det beskedet kan vara tufft att få.Desto större anledning för småbarnsmamman Veronica Palm att verkligen ta debatten med ansvarig borgerlig minister, tänkte jag och dammade av mitt redan gjorda inlägg i ämnet för att om tillfälle gavs blanda mig i diskussionen.

Men vilket antiklimax! Min enda och sista chans att som ledamot i Civilutskottet få ge mig in i en interpellationsdebatt där utskottets ordföranden deltar, gick om intet. Palm dök nämligen inte upp i kammaren, hon har sjukanmält sig meddelade talmannen.

Justitieminister Ask läste så klart ändå upp sitt IP-svar (som i skrivande stund tyvärr ännu inte finns utlagt på riksdagens hemsida) till den icke närvarande interpellanten. Slöseri med tid för ett statsråd?

Två timmar senare hastar Veronica Palm förbi mig utanför hissen på plan 5, ivrigt talande i mobilen.

Så lite var debatten om barns försäkringsskydd värd för Civilutskottets ordförande, och jag uppmanar mina allianskolleger i CU att lägga den saken på minnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.