På plats i Strasbourg när slöjförbudet slår till

En kurs i medborgarskap eller 1 500 kronor i böter, det blir straffet för den – handlar inte om många – som från i dag bär slöja på offentliga platser. Ja, här i Frankrike alltså. Jag ansluter mig utan större vånda till uppfattningen att förbudet är ren och skär populism.

Civilutskottet är sedan i går kväll på studieresa till Strasbourg. Nu på förmiddagen väntar besök i Europarådet, därefter träff med Elisabet Fura, Sveriges domare i Europadomstolen. Och i kväll bjuder ambassadör Carl- Henrik Ehrenkrona på ”middagbuffé”. Det låter som det kan bli en riktigt givande dag, eller hur?

I väntan på min rapport om dagens äventyr får ni hålla till godo med några kommenterar om Gustav Fridolin i Korseld.

Vi hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.