Mobbning som skolämne? Nej, tack!

Här en stämningsbild från tjänsterummet i riksdagen i eftermiddags. I dag fick jag äntligen tid att införskaffa en adventsljusstake till fönstret med den fina utsikten.  För övrigt har jag ägnat större delen av dagen åt att läsa in mitt första utskottsärende: Ett förstärkt integritetsskydd i försäkringssammanhang.

Det är mer angeläget än det låter, kan jag försäkra efter att ha borrat djupt i lagförslaget.

Utan att föregripa utskottsarbetet kan jag väl ändå avslöja att integritetsskyddet stärks för försäkringstagarna i och med att försäkringsbolagen framöver inte slentrianmässigt kommer att kunna avkräva oss vårt samtycke till att bolagen botanisera hej vilt i våra sjukjournaler. Det blir alltså slut med bolagens missbruk av de så kallade generella fullmakterna som tills nu gjort detta möjligt.

Ännu angelägnare just denna adventssöndag var sannolikt mina förberedelser inför morgondagens studiebesök tillsammans med den moderata civilkommittén, det vill säga oss moderater i Civilutskottet.

I morgon samlas vi klockan 10.00 på Mynttorget för transport till Wennergrens center där vi enligt programmet ska bli förevisade Norra Länkenbygget i Nationalstadsparken. Efter lunch står studiebesök och presentation av Järvalyftet på agendan.

Därefter Gasellgala med Dagens Industri på Konserthuset.

Men först – i morgon pass 08.15 debatterar jag P1 Kalibers avslöjande om den oseriösa – rent av olagliga? – så kallade livskunskapsundervisningen som i bästa fall bara aningslöst bedrivs i svenska skolor.

Jo, jag uppmanade utbildningsminister Björklund att lyssna redan på det första avsnittet. Men någon kommentar från honom har jag inte hört så här långt. Bedrövligt!

Vem jag debatterar med i morron? En kristdemokrat.

Missa inte det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.