Gasellgala, Norra Länken och Husby – på en dag

Tänk vilka dagar man har nu för tiden. Nog för att jag tyckte att det var rätt fullt upp att göra även i mitt tidigare liv, men det är ingenting i jämförelse med nu.

Jag är nyss hemkommen från Dagens Industris Gasellgala där finansminister Anders Borg – vem annars? – hade det fina uppdraget att dela ut förstapriset till årets supergasell(er).

Och det gjorde förstås Borg med bravur. Även om han inte ens vid detta festliga tillfälle kunde motstå frestelsen att inpränta vikten av att hålla igen, fast Sverige just nu har Europas starkaste ekonomi. Det bevisar bara att finansministrar är ett särskilt släkte…

Men Borg är trots allt populär och fick rungande applåder av den församlade företagseliten. Kanske beror det på att hans deprimerande budskap ackompanjeras av en viss glimt i ögat?

I morse ringde väl inte klockan överdrivet tidigt, men 07.30 satt jag i alla fall i taxin på väg till Radiohuset.

Där väntade en debatt med Kristdemokraternas Yvonne Andersson med anledning av Kaliberredaktionens ”rätt” magstarka avslöjanden om skolämnet livskunskap. Nej, jag tycker inte att organiserad mobbning platsar på skolschemat, och att döma av reaktionerna i mejlboxen vann jag debatten mot Andersson. Stort.

Därefter studiebesök med den moderata Civilkommittén. Klockan 10.30 parkerade vi punktligt minibussen vid Norra Länkenbygget i Nationalstadsparken, vid Wennergrens center.

Första dryga timmen lyssnar vi andäktigt på den ansvarige projektledarens redogörelse av det gigantiska byggets framskridande. Malörer saknas inte, kan jag avslöja.

Så dags för förevisning i minusgraderna för att på plats insupa det pågående arbetet genom Nationalstadsparken. Därav hjälmarna, stövlar och reflexvästarna. (Jag är nummer två från vänster). Sluta flabba!!!

Det är hur som helst mäkta imponerande att se med vilken precision byggnadsarbetarna sakta men säkert borrar sig igenom den opålitliga rullstensåsen.

Sedan lunch med kommittékompisarna på Stallmästargården, som behändigt nog ligger nästgårds med byggnadskaoset vid Norra Länkenbygget. Nej, det är ingen uppbygglig syn, kan jag säga.

Men maten var super!

Strax efter 13-tiden anländer vi till Husby centrum där vi möts av Svenska Bostäders platschef Anders Magnusson och Stockholms stads projektledare för Järvalyftet, Magnus Andersson.

Det blev några verkligt givande timmar, inklusive visning av upprustade miljonprogramhus. Alltihop krönt med en gruppbild.

I tur och ordning: Lotta Olsson, undertecknad, Anti Avsan, Magnus Andersson (som alltså inte är riksdagsledamot utan projektledare för Järvalyftet) nedanför Eva Bengtsson Skogsberg och Magdalena Andersson, som är cilvilkommitténs ordförande.

Så många intryck, och då hade dagen ändå bara blivit eftermiddag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.