Stockholmsmoderaternas valmanifest tål att läsas

I morse hade konkurrensen hårdnat vid Zinkensdamms T-baneuppgång. När jag anslöt klockan 08.00 till mina moderatkompisar Britt och Sonja, stod en handfull socialdemokrater där och delade ut flygblad till morgontrötta kollektivtrafikanter. Nej, sossarnas budskap var inte ”En butler åt alla”, utan: ”Därför vill Södersossar utveckla friluftsscenen här i Vitabergsparken”.

Mona Sahlins utkommenderade valarbetare medgav utan knussel – och det hedrar dem – att  det moderata valbudskapet denna fredagsmorgon var bättre än deras. Så var det sagt.

Det finns inga löften om en butler i T-banan i Stockholmsmoderaterns valmanifest. Men väl löften om att Rut-reformen blir kvar vid en borgerlig valseger. Lägg det på minnet!

Hemfrid intog mitt hem klockan nio i morse för välbehövlig storstädning efter sommaruppehållet, intog jag själv frukost på kvarterscafét Kaffe och Drömmar efter fullgjord valmaterialsutdelning. Det kändes kontinentalt osvenskt på något vis.

Väl på kontoret läste jag ”på djupet” Moderaternas valmanifest för Stockholms stad. Programmet är inte alls tokigt, tvärtom. Då tänker jag inte på nonsensskrivningarna om att ”Målsättningen för oss moderater är att Stockholm ska vara en öppen och bejakande stad”. Eller att ”Vi uppmuntrar utvecklingen med fler synliga poliser i Stockholm”.

Väljarna är inte dumma utan undrar förmodligen precis som jag gör: Vad konkret – i det här sammanhanget – betyder uppmuntrar?

Starkare intryck på mig gör sådant som att Stockholmarna i dag kan leva på sin lön i allt större utsträckning. Ja, eftersom regeringens jobbskatteavdrag för t ex personer med 25 000 kronor i månadslön har inneburit att deras disponibla inkomst har ökat med drygt 1 500 kronor i månaden. Och då talar vi inte bara om personer i Stockholm, utan i hela Sverige!

Sedan applåderar jag nästan sönder händerna av att mina partikompisar i staden lovar att de nästa mandatperiod – om vi väljare ger dem chansen – ska se till att äldre – våra föräldrar – får bo ihop även på ålderns höst. Att ett sådant löfte över huvud taget alls måste ges säger något rugggit om hur omänskligheten har tillåtits utvecklas i vårt land efter långvarigt politiskt styre av…alliansen?

Befriande, för att inte säga beklämmande, är också löftena från Stadshuset om att det ska tas större hänsyn till individuella önskemål vad det gäller maten som serveras åldriga föräldrar, mostrar och kära makar inom Stockholms äldreomsorg.

Herre Gud, snart är vi själva där…ska vi då vara tacksamma för att maten går att äta????

Löftena om fler strandbad, träd och bättre luft tack vare utbyggd spårtrafik, låter förstås kalas! Liksom att infrastrukturen i stan med omnejd ska anpassas till människors behov att kunna förflytta sig snabbt, miljövänligt, smidigt – och i tid! Läs: Förbifart Stockholm.

Sist men inte minst. Moderatkompisarna i Stockholms stad skriver i valmanifestet att man ”vill verka för” fler nationella adoptioner och att stadens socialsekreterare ska bli bäst i landet på att handlägga svåra barnärenden.

Visst, det låter snustorrt, jag håller med om det. Men ytterst handlar det om att från politiskt håll säkerställa att barn som saknar trygghet ska ges de bästa möjligheter att utvecklas till välmående, trygga och fungerande individer!

Det är ett vallöfte som heter duga, och som borde utlovas av alla moderater i hela landet! Ja, även av mig.

Valmingel på Berns i torsdags kväll, på dagen en månad till den 19 september!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.