Moderathelg för hela slanten

Muf-ambassadörer för en fortsatt alliansregering även efter den 19 september.

Sverige Jobbar! Det var temat när MUF:s toppkandidater i helgen samlades till kandidatverkstad på Scandic Järva Krog i Stockholm. Tillsammans med riksdagsledamoten Sofia Arkelsten var jag inviterad på grillning om varumärkesbyggandets ädla konst.
Inte för att jag kan skryta med att ha haft en medveten strategi om hur man lyckas att bygga ett sådant. Fast ett och annat har jag förstås uppsnappat under åren som ledarskribent i SvD och tyckare om varjehanda i debattprogram och tv-soffor.

Att vara påläst i ämnet som man talar om är en bra början för alla som vill profilera sig. Liksom att stå för sina åsikter även när dessa är obekväma för somliga, som till exempel att vita medelålders heterosexuella män också har rätt att existera. Eller att bonusar faktiskt kan vara något som stärker företagens konkurrenskraft och som näringslivet bör få bestämma om utan inblandning av klåfingriga politiker.

Om folk dessutom förstår vad man säger är det alla tiders. Alltså: var tydlig! Och försök att varken över- eller underskatta fattningsförmågan hos dem du talar till. När omgivningen märker att man står för något särskilt, är klar och tydlig, påläst och rent av rolig, då har varumärkesbyggandet börjat ta form. Så också i politikens värld.

Politik, ja. Medan Vänsterpartiet har kongressat hej vilt i Gävle och till de socialdemokratiska strategernas fasa krävt Sverige ut ur Afghanistan, talade jag i går förmiddag på Malmömoderaternas framtidskonvent. Så nog har man jobbat i helgen, alltid. Kolla in mina påsar, för att inte säga säckar, under ögonen!

Sofia Arkelsten och jag på MUF:s kandidatverkstad i lördags.

Såväl Sydsvenskan som Skånskan var på plats hos Malmömoderaterna. Oppositionsledaren Anja Sonessons utspel om sänkt straffbarhetsålder för att möta ungdomskriminaliteten, är inte min giv. Låt vara att myndighetsåldern successivt har sänkts utan att straffmyndighetsåldern har påverkats.

För att öka trygghetenMalmö – och i övriga landet – tror jag mer på metoden att förbättra polisens effektivitet. Mycket bra har gjorts i den vägen under Alliansens mandatperiod men vad som fortfarande återstår att göra är att ersätta dagens 21 länspolismyndigheter med en samlad.

Jo, frågan finns med bland Alliansens rättspolitiska förslag inför nästa mandatperiod som presenterades häromveckan. Men den aviserade utredningen behandlas på en alltför undanskymd plats, menar jag. Så undanskymd att sossarna & Co kan stjäla frågan. Något som får sägas ligga i farans riktning att de också gör eftersom det enda området inom kriminalpolitiken där de rödgröna kan uppvisa en enad front just är polisens framtida organisation!

Fler övervakningskameror skulle också göra skillnad när det gäller att förbättra tryggheten för vanligt folk på Stråket i Malmö och andra särskilt brottsutsatta platser i vårt land. Den saken förstår kändisdörrvakten Fadde Darwich bättre än både JK och Datainspektionen. Det visar Fadde när han på frågan ”Övervakningskameror, är de kränkande”, svarar:

– Ja, men samtidigt är det värt att utstå den kränkningen för den positiva effekt som övervakningen har (Aftonbladets Vi 5 den 6/5).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.