Fredags(m)ys i den högre skolan

Har nyss landat på anrika Hotel Savoy i Malmö efter att ha fått flygresan från Arlanda söndersnackad av en x-sosse.  Jag talar inte om vilken föredetting som helst, utan om en tidigare medarbetare åt Hans Dahlgren, Lena Hjelm Wallén och Ingvar Carlsson. ”Springpojk”, som min flygstolsgranne på ödmjukt sossemanér titulerade sig.

Han var trevlig, verkligen, ganska söt också faktiskt, så det gick ingen nöd på mig. Men av mina i förväg uppgjorda planer blev det inte mycket av. Jag skulle ju ha använt flygtiden till att förbereda mig inför morgondagens framträdande på Malmömoderaternas framtidskonvent. Det går av stapeln tvärs över gatan hos Handelskammaren klockan 10.00.

Så nu sitter jag alltså på hotellrummet, smått sönderstressad, och försöker knåpa ihop något valvinnarmässigt att säga om trygghet och rättssäkerhet, som jag är hitrest för att tala om.

Situationen känns inte enklare av att jag i går och fram till lunch i dag har gått i toppkandidatskola och där drillats i vad som går för sig att säga och tycka offentligt när man – däribland jag – efter höstens val har upptagits i den moderata riksdagsgruppen.

Samtidigt som jag på uttrycklig begäran alltså är inbjuden att i morgon säga mitt hjärtas mening om regeringens hantering av rättssäkerhetsfrågorna under den här mandatperioden.

Ni hajar –  jag har haft mindre komplicerat fredagsmys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.