Våldet kan inte öka och minska samtidigt

Det är inte första gången som akutmottagningars statistik över inkomna våldsoffer går på tvärs med Brottsförbyggande rådets forskning. Den som år efter visar att våldet inte har ökat. ’

Gissar att jag inte är ensam om att ha en känsla för åt vilket håll våldsbrottskurvorna egentligen pekar. Men min aldrig så trimmade magkänsla duger tyvärr inte som underlag för politiska beslut. Det är just därför som oklarheterna om huruvida våldet ökar eller minskar bland unga måste få ett slut. Ja, så att politiker, poliser, forskare, journalister och andra som kan behöva analysera ungdomsvåldet och dra rätt slutsatser om dess omfattning och vilka åtgärder som behöver sättas in, får ett så korrekt faktaunderlag som möjligt att ta ställning till.

När Brå uppenbart inte klarar att leverera detta får väl Riksrevisionen rycka ut och effektivitetsgranska vad Brå är för ett slag expertorgan till regeringen. Ytterst handlar det om hur riksdag och regering använder skattebetalarnas pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.