Obs! Nu varken könsmaktsordning eller kvotering

Intressant att varken vänsterretoriken om könsmaktsordning eller kvinnokvotering upprepas i Per Schlingmanns och Hillevi Engströms jämställdhetsförklaring.

Visserligen kan man av deras inlägg lätt få intrycket att Moderaterna tidigare har varit för, rent av hejat på, osakliga löneskillnader mellan könen och andra otrevligheter. Riktigt så illa har det väl ändå inte varit, är min reflektion.

Men givetvis är det alla tiders att partiet i dag är så glasklart tydlig med att jobblinjen gäller för alla, att kvinnor precis som män har allt att vinna, inte minst lönemässigt, på att ha fler arbetsgivare att välja mellan. Liksom att osakliga löneskillnader inte hör hemma i ett jämställt samhälle. Bland annat den kvinnosaken avhandlar jag här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.