Rikspolischefen har hört av sig

Rikspolischef Bengt Svenson har inkommet med en protest med anledning av mitt inlägg i går. Svenson värjer sig mot att han skulle ha dragit för snabba slutsatser om den våldtäktsanklagade före detta polischefens skuld. I dag har mannen förvisso blivit häktad, men som sagt åtal är inte väckt och rättegång har inte inletts, än mindre har dom fallit.

Bengt Svenson skriver till mig:

”I alla intervjuer jag gett i denna fråga har jag självklart noga understrukit att polismannen endast är misstänkt. Mina kommentarer har handlat om hur allvarligt det vore om det skulle visa sig att misstankarna mot polismannen är befogade.

Bengt Svenson
Rikspolischef”

Okej Svenson, men det var inte riktigt så du uttryckte dig i gårdagens Rapport (8.05 in i inslaget). Där säger du att ”det här är en brottslighet som bedrivs i skymundan, ingen visste om det, men det visar också att polisen har förmåga att avslöja brottslighet som begås av höga polischefer”.

Brottslighet som begås av höga chefer? Utrymme för tvivel i skuldfrågan? Inte hos rikspolischefen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.