SVT anlitar ju också bemanningsföretag

Med ena ögat läser jag husorganets intervju med SVT:s vd Eva Hamilton. Hon berättar om bolagets bistra tider, som hon löser genom att plocka in vikarier från bemanningsföretag. Så kan SVT – som vilket företag som helst, förstår man – möta behovet av extrapersonal i samband med toppar som stora sportevenemang och Nobelfester. För att inte tala om årets bröllop mellan Kronprinsessan och Daniel Westling.

Med andra ögat följer jag Aktuellt 21.00. Jo, det är ett par timmar sedan nu, men SVT har ännu inte (kl 23.56) behagat att lägga ut länken och nu har jag tröttnat på att vänta!!

Aktuellts nyhetsankare Lennart Persson gör sitt bästa för att locka Svenskt Näringslivs vice vd Christer Ågren och LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin att råkurra om bemanningsföretagens roll som regulator för att jämna ut konjunkturtoppar och dalar i Företagarsverige. Lundby-Wedin gör vad hon kan för att gå Persson till mötes, medan Ågren är för slipad för att gå i den gillrade fällan.

Tänk om Wanja Lundby-Wedin i stället hade fått möta Eva Hamilton, tänker jag. Den av Persson så hett önskade konflikten skulle ha uteblivit även då. Bemanningsföretag upplevs nämligen inte som ett stort problem av parterna på den svenska arbetsmarknaden, tvärtom. Men den vinklingen valde Aktuellt bort. Varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.