Många vinnare på Vellinges U-sväng

I höstas hamnade Vellinge kommun och dess starke man Lars-Ingvar Ljungman i rejält blåsväder.

Uppenbart tog kritiken som då riktades från bland andra Moderaternas partisekreterare ordentlig skruv för i kväll beslutade Vellinge kommun att ta emot flyktingbarn.

Den för Moderatledningen så besvärande uppmärksamheten kring Vellinges tidigare flyktingmotstånd har ändå haft det goda med sig att fler kommuner, rapporterar Aktuellt i kväll, har ingått avtal med Migrationsverket om att ta emot flyktingbarn. Därmed kan man säga att det gamla talesättet  ”inget ont som inte har något gott med sig” åter har kommit till heders.

Sammanfattningsvis är det inte bara Moderaterna, regeringen och migrationsminister Tobias Billström som har gått segrande ur den här unkna affären. Det har också Migrationsverket, Vellinges kommunledning och – framför allt – de ensamkommande flyktingbarnen gjort. Nästa steg blir att se till att de också får något vettigt att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.