M går stärkta ur Vellingeaffären

Självklart har även en kommun som Vellinge rätt att ha synpunkter på svensk flyktingpolitik. Ja, till och med att kritisera den. Men placeringen av ensamkommande flyktingbarn är en sällsynt illa vald fråga att använda som slagträ i den debatten.

Detta inser nu även Vellingemoderaten Lars Ingvar Ljungman. Efter gårdagens “allvarliga samtal” med moderaternas partisekreterare Per Schlingmann säger Ljungman i Expressen i dag:

– Det viktiga nu är att skapa trygghet och goda förutsättningar för dem som kommit nyanlända till Hököpinge och dem som bor permanent i området.

Klokt. Har det kommit något gott ur de senaste dagarnas turbulens och berättigade kritik mot Ljungman så är det att moderaterna som parti har stärkts som ett solidariskt och humanistiskt parti. Det vill säga precis tvärtemot vad partiets belackare skadeglatt har trumpetat ut i veckan.