Respektlöst av Andersson att dissa riksdagen

Måtte talmannen ”hedra” riksdagens beredningskrav när han i morgon tar till orda. För land ska med lag byggas även vid bräckligt parlamentariskt läge. Men det anser tydligen inte landets statsminister, för hon vill att riksdagens kammare utan lagstadgad utskottsberedning ska rösta igenom regeringens och centerns i elfte timmen framförhandlade pensionsförslag. Statsministern menar t o m att det är ”respektlöst” mot svenska folket att hålla på reglerna för hur riksdagen ska fatta sina beslut. Jag tvivlar inte på att Magdalena Andersson är demokrat, men rättsstatens principer tar hon uppenbart lätt på om de hindrar hennes eget partis maktutövning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.