Vadå svartmåla? Vadå gått sönder? Vadå Bagdad Bob?

Mycket fokus på bilden av Sverige nu – och indignation på sina håll över att vårt fina land svartmålas.

Men inga såna hänsyn kan hindra mig från att sprida intervjun med den i bilen nyförlösta mamman Emma Andersson. Visst, det är ingen nyhet att kvinnor har tvingats föda fram barn under ruffa förhållanden då man inte har hunnit i tid till närmaste förlossningsklinik. Det som upprör i Emmas fall är att hon i högskattelandet Sverige var hänvisad till att föda i bilen på grund av politikers beslut att lägga ner BB i Sollefteå. (Obs! Inte alliansen som styr där).

I Sveriges tredje största stad Malmö blir mordutredningar liggande i väntan på utredningsresurser. Detta trots att 100 till 150 poliser är avdelade för att försöka lösa de ouppklarade morden, och därmed binder stora utredningsresurser till men för kampen mot all övrig brottslighet i staden och annorstädes. I klartext betyder det att små som stora brott förblir ouppklarade och att mördarna i värsta fall går fria. För de mördades anhöriga är detta själslig tortyr.

När vårt lands polis i praktiken tvingas abdikera från sin centrala uppgift att upprätthålla rättstryggheten och säkerställa rättsstaten, då behövs det inga påhittade terrordåd för att svartmåla Sverige. Och om en saklig beskrivning av rättsstatens kollaps i Malmö stämplas som svartmålning, ja då är vi lika fel ute som någonsin Bagdad Bob. Eller som sossarna med sitt slagord om att borgerlig politik får Sverige att ”gå sönder”.

”Trump hade fel och Sverige är på det stora hela som det alltid varit”. Det är inte jag utan den sanne européen Richard Swarts som ironiserar.

Vad kan då jag göra åt eländet mer än att sitta framför tangentbordet och oja mig? Någon mirakelkur finns inte, allt är inte heller den nuvarande regeringens fel. Men någonstans måste man börja, och för min del innebär det att jag jobbar hårt i en av mitt partis reformarbetsgrupper som enligt sina direktiv lagom till partistämman i höst ska presentera förslag på det lite snömosiga temat trygghet att lita på. Behöver jag säga att vi känner väljarnas flås i nacken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.