Utrikesministern på Folk & Försvar i vilken egenskap?

Utrikesminister Margot Wallström åker alltså till Folk och Försvars rikskonferens i Sälen och håller ett anförande där hon luftar idén om en ny civil värnplikt. Dock med brasklappen: ”förslaget är personligt och inte något hon säger som representant för regeringen”. Bra eller dåligt förslag? Den värderingen återstår att göra till att börja med inom regeringen själv.

Däremot undrar jag alldeles bestämt om Sveriges utrikesminister vet i vilken egenskap hon är inbjuden till Folk och Försvars rikskonferens?

Förvirring verkar ha uppstått även i Radiohuset. För i Ekot kl 16.00 annonseras Wallströms förslag fortfarande som utrikesministerns. I nästa sändning – Ekot 16.45 – sägs nyheten ha lanserats av ”ett socialdemokratiskt toppnamn”.

Kanske hade någon under tiden hunnit ringa – från UD eller typ Sveavägen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.