Ett uns av självrannsakan?

Under lördagen roddes klimatavtalet i hamn. Superlativen haglar. Sveriges miljöminister Åsa Romson beskriver klimatavtalet som en milstolpe för världen. Vilket naturligtvis är alltför stora ord, även om ett föga förpliktande avtal är bättre än inget avtal alls.

Samtidigt. Hårt pressad av flyktingarnas behov av tak över huvudet meddelar Romsons partibroder och regeringskollega bostadsminister Mehmet Kamplan ändrade regler för asylboende – bl a i form av mindre stränga sophanteringskrav. Visst, det är rimligt att dessa krav stryker på foten när det råder skriande brist på bostäder, men nog borde den prioriteringen smärta ett parti som bär ordet miljö i sitt namn?

Och föranleda åtminstone ett uns av självrannsakan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.