Kenneth ingen olyckshyena – avstod t o m från att fota älgens olycka

Kanske har någon läst om älgen som förirrade sig upp på ett garagetak i Åmål? Det stackars djuret brakade igenom taket men kunde om än svårt chockat fly därifrån. Fastighetsägaren Kenneth Edvinsson säger till NWT:

– Egentligen borde man kanske ha tagit en bild med mobilen, men jag tyckte mest synd om älgen.

Så Kenneth tog alltså ingen bild och avstod därmed från att tjäna pengar på älgens olycka.

Men fotograferar olyckor finns det mindre hänsynsfulla typer som gör och det i en omfattning att det har blivit ett allvarligt problem för polis-, ambulans och annan räddningspersonal som försöker göra sitt jobb och rädda liv.

Om detta helt förkastliga beteende i samband med olyckor har jag i höst skrivit en motion som i korthet går ut på att straffa den som står i vägen för räddningspersonal och i stället filmar olyckor och dessutom vägrar följa uppmaningar att flytta på sig.

Helst vill man förstås se att folk beter sig normalt anständigt och hjälper till att rädda nödställda, men min motion tar inte sikte på någon allmän civilkurageplikt. För jag (i likhet med maken) tror inte att det är en klok idé att med lagstiftningens hjälp försöka tvinga folk att vara modiga.

Nu väntar riksdagens motionsbehandling men SVT Debatt uppmärksammade eländet redan förra veckan, och jag var med (första ämnet som avhandlas).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.