SD outas i T-banan men accepteras i domstolar

Jag vill ställa en fråga till demonstranter, samhällsdebattörer, politiker och andra som nu protesterar mer eller mindre aggressivt mot att SL inte gör undantag från sin likabehandlingspolicy utan låter SD göra reklam i T-banan för partiets politik.

Är osmaklig och kanske också brottsligt kränkande annonsering för SD:s invandringsfientliga politik en värre provokation mot demokratin och rättsstaten Sverige än att regeringen och riksdagen tillåter SD-politiker att sitta som domare i våra domstolar, inklusive migrationsdomstolarna? (Ett resultat av förra höstens val är en kraftig ökning av nämndemän från sverigedemokraterna, totalt cirka 800).

För att vara tydlig: Om SD:s politik inte kan tolereras i T-banan, hur kan vi då acceptera risken för att SD:s politik får genomslag i domstolarnas dömande?

Svar önskas av såväl ansvariga rättspolitiker som av engagerade aktivister och opinionsbildare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.