I Almedalens svallvågor sjunker Grekland

Av någon anledning har EU genom åren lurat i Grekland att man kan äta kakan och ändå ha den kvar. Men det kan man ju inte. Greklands nej till långivarnas slutbud må vara sturskt, stolt och stiligt – men inte så klokt. De grekiska bankerna är utfattiga och kollapsar om inte Europeiska centralbanken i nästa vecka förser dem med mer pengar. Och varför skulle ECB göra det när grekerna själva har gjort klart att de inte är samarbetsvilliga?

Nog om det.

Oj, vad fint det är att vara återbördad till gamla kära Södermalm. Men ännu i morse vaknade jag alltså som deltagare i träningslägret i Torrevieja (under ledning av Sabina Dufberg och Bodyweight) där jag efter att ha avverkat mitt sista träningspass på piren höll på att trilla baklänges i duschen när jag på mobilradion hörde att man i veckan har saknat min uppenbarelse på Donners Brunn (ca 55 sekunder in i inslaget). Undrar bara vad Expressens stjärnreporter säger om att bli förväxlad med mig?

Men stort tack till Niklas Svensson för sammanfattningen av årets Almedalsvecka. Ovärderligt nyttig läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.