Läge att be Bosse Ringholm och Maud Olofsson om ursäkt?

Ekots rapportering om “de otrygga jobben” (baserad på en SCB-undersökning) möttes omgående av hård kritik. SvD:s Maria Ludvigsson menade att Ekots inslag borde granskas. Svenskt Näringsliv påpekar att visstidsanställningar faktiskt ger fasta jobb på sikt. S-regeringen hakade på Ekot och aviserade en översyn av lagstiftningen (som ju infördes av regeringen Reinfeldt 2007) .

Radions eget granskande program Medierna fångar upp den kastade handsken och ifrågasatte i dagens program Ekots rapportering. Jag lyssnar på den intervjuade Eko-reporterns papegojliknande svar (ca 05.20 in i inslaget och framåt) och nyper mig i armen. Är detta Public service? I allmänhetens tjänst?

Det är det, och som SR-chefen Per Eurenius förklarar på Ekots redaktionsblogg

– Susanna inser att hon framstår som ovillig att svara på Mediernas frågor, vilket har gjort henne bedrövad. Men hon hade faktiskt bara ett svar att ge i intervjun. Nämligen att statistiktolkningen från 1987 var korrekt.

  1 comment for “Läge att be Bosse Ringholm och Maud Olofsson om ursäkt?

  1. Ytterligare en fråga: Varför rapporterar inga andra journalister om detta flagranta exempel på vinkling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.