Sjöstedt har rätt om Nato-folkomröstning – men först en utredning

När vänsterpartiets Jonas Sjöstedt skriver att han vill bevara alliansfriheten gäspar man uttråkat, som alliansvän. Men denna gång är det inte den borgerliga alliansen som vänsterledaren syftar på utan på att Sverige i utrikespolitiken alltjämt ska (inbilla sig, min anm) stå neutralt i förhållande till krig i vår omvärld.

Jo vänsterpartiet är lika hopplöst efter sin tid som alltid. Men på en punkt är jag ändå beredd att hålla med Sjöstedt i det han skriver på SvD Brännpunkt. Det gäller frågan om folkomröstning. För nog är ett svenskt uttalat medlemskap i Nato minst lika betydelsefullt som att byta till högertrafik eller gå över till euro som valuta? I båda fallen hölls som bekant folkomröstning.

Men först en rejäl utredning om vad ett svenskt Natomedlemskap innebär, som de fyra allianspartierna rekommenderar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.