Schyman vill inte låta bögar bli föräldrar – men Anna och Britt?

I morse uppmärksammade SVT att det är 20 år sedan Sverige tillät homosexuella par att ingå registrerat partnerskap. Det var ingen poppis reform i alla läger. Inte ens i mitt eget parti, men tack och lov fanns det undantag.

Kom att tänka på detta när jag cirka 00.28.10 in i SVT:s Morgonsoffa såg Anna och Britt fira att 20 år har gått sedan de registrerade sitt partnerskap. Numera är de gifta.

QX har förresten nominerat Gudrun Schyman till Årets Hetero. Nej, det är ingen hedersbetygelse och det kan inte ha varit enkelt att markera det ogillandet, för Schyman brukar ses som ett föredöme i progressiva kretsar inte minst när det handlar om att stå upp mot orättvisor mot de utsatta, de svaga, offren för maktstrukturer.

Men just när det gäller bögar är Schyman inte lika poppis, det är så jag förstår QX:s nominering. För detta anti-pris är en klar markering mot Fi-ledaren Schyman och hennes partis militanta motstånd att låta ofrivilligt barnlösa par få lyckan att bilda familj genom surrogatmoderskap. Och ja, det drabbar så klart också homosexuella, därav QX:s vrede. Ber att få påminna om att Alliansen tillsatte en utredning (ja, bl a efter det att partibroder Olof Lavesson och jag motionerat om saken) återstår att se vad regeringen Löfven gör av den.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.