Attentat mot yttrandefriheten men bland de döda fanns också poliser, låt oss inte glömma det

På lördag väljer vi moderater ny partiordförande och jag är den första att önska henne varmt lycka till av hela mitt hjärta. Visst har hösten, vintern och starten på det nya året varit politiskt stökigt och kantats av politisk turbulens men desto större anledning då för mig att som omvald ledamot av Sveriges riksdag ge järnet och kommande år ligga i för att väljarna i valet 2018 åter röstar fram en stark alliansregering, som dessutom för första gången i svensk politisk historia leds av en statsminister som är kvinna!

Jo, jag har länge skjutit upp det men i dag hade jag alltså det nya året till ära tänkt uppdatera spalten här bredvid ”Om mig”. Men så hann dådet mot tidningsredaktionen i Paris före. Och min lust att utveckla och formulera vad jag tänker och hur jag kommande år ser på mitt politiska uppdrag, den lusten försvann ut i tomma intet. Det kan verka eftergivet och fegt att reagera så när attentatet enligt samstämmiga bedömare riktar sig mot yttrandefriheten. Men just nu tillåter jag mig att framför allt sörja de modiga människor på Charlie Hebdos redaktion som stupade i kampen för det fria ordet.

Vad som inte tydligt har framgått av dagens medierapportering och politiska kommentarer är att terrordådet också var riktat mot rättssamhället som sådant. Bland de döda fanns också poliser med uppgift att upprätthålla rättsstatens principer. Låt oss inte glömma det i bedrövelsen över angreppet på yttrandefriheten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.