Trängd Löfven hade inte mycket till val

Där öppnar han faktiskt för att avblåsa extravalet, vet jag att jag tänkte. Jag hajade till när Stefan Löfven i sitt jultal för en vecka sedan plötsligt underströk att han inte skulle sätta den personliga prestigen före landets bästa.

Mycket riktigt, i morse klockan tre lokal tid plingade det till i mobilen: Det blir inget extraval. För en gångs skull någon substans i det evinnerliga TT-flashandet, tänkte jag.

Kommentarer i alla riktningar lär inte saknas om vad den uppnådda överenskommelsen innebär och vilket/vilka partier som har vunnit mest. Själv nöjer jag mig med att notera att den i mångt och mycket bygger på de principer och förslag som Alliansen presenterade i början av december. Det vill säga att det behövs nya spelregler som möjliggör för en minoritetsregering att få igenom sin budget och därmed kunna regera landet.

Med detta sagt – nu väntar stranden och fortsatt läsning av Daniel Suhonens personliga skildring av Håkan Juholts uppgång och fall. Tänk vad viktigt det är att en partiledare – det må vara S eller M – är väl förberedd att leda sitt parti och ytterst också landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.