Stefan Löfven – veckan som kommer kan blir sju resor värre

Undrar just hur Stefan Löfven summerar veckan som har gått.

I tisdags underkände Lagrådet regeringens förslag till upphävande av det fria vårdvalet i primärvården. Grundlagens beredningskrav är inte uppfyllda, sa de höga juristerna. Dagen efter – i onsdags – drog regeringen tillbaka propositionen. Så undvek man nesan att se propositionen röstas ner i riksdagen. Mindre klokt är regeringens hot att återkomma i ärendet.

I torsdags efter Justitieutskottets genomgång av regeringens budgetförslag för rättsväsendet nästa år, landade utskottet i fyra tillkännagivanden till regeringen: fler lokala poliser, vassare insatser mot bostadsinbrott, tuffare tag mot djurrättsaktivister som begår brott samt ökad kompetens hos rättsväsendets aktörer när det gäller internetbrottslighet.

Samtidigt i torsdags efter Konstitutionsutskottets genomgång av regeringens budgetförslag för utgiftsområde 1 Rikets styrelse 2015, beslutade samtliga partier utom SD att rikta ett tillkännagivande till regeringen med uppmaningen att skynda på reformer på presstödsområdet och att infoga Presstödsnämnden i Myndigheten för radio och tv. Läs mer här.

Visst faller många av dessa näsknäpp tillbaka på alliansen, som inte förmådde att driva en tillräckligt offensiv politik under de åtta åren som man hade chansen. Men det är en annan historia – som jag återkommer till.

Nu är frågan vilka slutsatser Stefan Löfven drar av veckan som har gått. Och hur tänker han om den som kommer?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.