Raljera gärna men missa inte guldkornen som glimmar

Nickar igenkännande. DN:s Amanda Björkman skriver under rubriken ”Slöseri med politikers välbetalda tid” på temat löjliga riksdagsmotioner. Precis så kunde också jag ha argumenterat i mitt tidigare liv, men gör så inte längre.

Alla motioner som riksdagens ledamöter svettas fram under den så kallade allmänna motionsperioden är förvisso inte nydanande intellektuella mästerverk. Detsamma kan sägas om det mesta som publiceras på landets ledarsidor.

Jag svär mig själv inte fri från att raljera över fånigheter och trams i såväl politiken som journalistiken. Men man begår en stor dumhet om man inte också gör sig omaket att vaska fram och uppmärksamma de guldkorn som faktiskt finns. Oavsett om dessa glimmar till i motionsfloden eller lyser klart på till exempel en ledarsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.