Juholt spelas nog bäst av Juholt

En fråga som kliar i hjärnan dessa dagar är varför Uppsala stadsteater tålmodigt har väntat in valutgången innan man 2015 sätter upp Daniel Suhonens ”Partiledaren som klev in i kylan”, regisserad av Stina Oscarson. Iscensättningen av Håkan Juholts uppgång och fall bör ju bli en kassako fullt jämförbar med Uppsalateaterns succépjäs Fallet Kapten Klänning. Man – dvs jag – undrar så klart om författaren Suhonen lade in sitt veto? Eller kalkylerade teaterledningen i Uppsala iskallt med att en förmodad rödgrön regering skulle kompensera ekonomiskt om teatern låg lågt i väntan på riksdagsvalet?

På tal om valets efterdyningar. Hörde ni Lars Calmfors i Studio Ett ?

Ekonomiprofessor Calmfors, som har gjort sig känd som en av alliansregeringens skarpaste kritiker, lät i eftermiddags uppriktigt besviken över finansminister Magdalena Andersssons lägesbeskrivning av svensk ekonomi. När en person som Calmfors avfärdar Anderssons eländesbeskrivning som politisering, då har regeringen Löfven ett problem.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.